Hur gör man den perfekta pizzan?

Pizza är nog något som i princip alla gillar. Men frågan är, hur gör man den där perfekta pizzan så den bli lika smaskig och mumsig som den man hämtar från pizzerian. Här nedan följer en liten guide till hur man gör en riktigt, riktigt bra pizza.

Det första och allra viktigaste är att få till en bra deg. En bra deg består av mjöl, jäst, vatten, salt samt ett uns av olja. Här är det viktigt att degen inte blir alltför torr, det vill säga var försiktig med mjölet. Dock ska heller inte degen var alltför kladdig.

Under tiden som degen jäser är ett bra tips att påbörja tomatsåsen, som kanske är den allra viktigaste ingrediensen i fyllningen. Ett bra tips är att göra sin egen tomatsås, som ska bestå av krossade tomater, lite lök och tomatpuré. Fräs löken och koka upp tillsammans med krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar och oregano och smaka av.

Förutom tomatsås kan en pizza innehålla det mesta, här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser, dock ska man passa sig för att lägga allt för mycket på pizzan, då detta kan bli väldigt grötigt. Mellan tre och fem ingredienser räcker gott.

När dags för utbakning av degen är det upp till en själv att välja hur tjock botten man vill ha. Ett bra tips är dock att göra den ganska tunn eftersom den tjocknar i ugnen. Vad gäller värmen i ugnen så ska denna vara högsta möjliga, 275 grader på vanliga spisar. Lite väl högt tycker nog en del, men tänk på att värmen i ugnen på pizzerian ofta är betydligt högre.

In med pizzan i ugnen 6-8 minuter eller tills dess att kanterna fått färg. Ta ut och nu har du om inte en perfekt pizza framför dig så i alla fall en som är riktigt, riktigt bra!