Hur håller jag reda på katten?

Säga vad man vill om katter och hur mysiga de är, men att få dem att göra som du vill, det är en större utmaning. Så bestämmer sig katten helt sonika för att försvinna, ja då är det svårt att få den att ändra sig.Katt på viftNu har ju katter oftast för vana att inte försvinna, utan är oftast väldigt duktiga på att veta var de har sitt hem. Men då och då ser man lappar om en bortsprungen katt på anslagstavlor, i lägenhetsportar och liknande. I många fall så är det tyvärr trafiken eller något större djur som har bragt kissemissen om livet, men ibland så kan även katter bli vilse – eller som det kan tyckas verka, bege sig ut på sina egna äventyr.För faktum är att på samma sätt som vi läser den där bortsprungetannonsen då och då, så kommer det någon solskenshistoria endera i lokaltidningen eller på sociala medier där någon katt som varit borta i flera månader har kommit tillbaka. Så uppenbarligen så kan katter hitta hem tillslut, trots månaders frånvaro, men helst av allt så vill man nog undvika den där jobbiga oron över vars katten egentligen tagit vägen. Därför så kommer vi här med ett par tips på hur du kan undvika, eller göra letandet lättare om den skulle springa bort.

Halsband med hemadress

Det är inte alla katter som får sig ett eget katthalsband, det är en sak som är säker. Men hör upp ägare, ett katthalsband är inte bara något som katten har på sig för syns skull. Många har något som kallas för en ”ID-tub”, vilket är en tub där man som ägare kan stoppa ned sina kontaktuppgifter och hemadress så att en eventuell upphittare av katten kan komma i kontakt med dig.

Sele på promenaden

Bor du på en plats där det ständigt är mycket trafik i närheten så kan detta vara en dödsfälla för katten. Nu är det inte nödvändigtvis så att katten kommer att hålla med om att den ska ha på sig en sele och ha sin matte eller husse i andra delen av linan, men i ett område där risken är stor att katten kan bli överkörd så kan det vara värt att vara lite överbeskyddande.