Vad ska jag tänka på vid flytt?

De flesta av oss flyttar under våra liv åtminstone ett par gånger. Först och främst så flyttar man hemifrån till ett första eget boende, kanske till en studentbostad. En annan flytt kan vara när man flyttar ihop med sin partner. Oavsett orsaken till flytt ska vi här hjälpa till att besvara frågan i rubriken.

FlyttaDet finns en hel del att tänka på inför en flytt. Det är städning, packning, planering och adressändringar därför kommer en liten checklista som är inspirerad av ett dokument på villaagarna.se.

Flyttstädning

Flyttstädningen är viktig att den blir gjord riktigt, annars kan du bli ersättningsskyldig för eventuell städhjälp som måste anlitas i efterhand. Därmed inte sagt att du själv i förstaskedet inte kan göra precis detta. Var noga med att välja ett företag som kvalitetssäkrar sin städning i den mån att firman utan extra kostnad åtgärdar eventuella anmärkningar vid besiktningen. För att hitta bästa pris på flyttstädning kan du använda dig av tjänsten Bidlay.se där du annonserar om att du behöver flyttstädning och därefter får offerter från firmor som erbjuder detta. Du kan således välja det alternativ som passar dig bäst.

Telefon och bredband

Har du en fast telefon så måste du kontakta din telefonoperatör för flytt av ditt nummer till den nya adressen. Det är bra att göra detta någon vecka i förväg för att försäkra sig om att det blir överflyttat i tid. Detsamma gäller med bredband. Kolla upp eventuell uppsägningstid, kostnader och hur lång tid det kommer ta med överflyttningen.

Adressändring och folkbokföring

Adressändring gör du smidigt på adressandring.se och detta gör du med fördel ett par veckor innan det är dags för flytten. Fördelen att göra detta via sajten är att du samtidigt också blir folkbokförd på din nya hemadress. Detta meddelas också till en del myndigheter och företag som exempelvis banker. Således så kommer du att få din post till rätt adress direkt när du har flyttat. Det går även att beställa eftersändning av post på samma sajt.