Vilken festival skall man åka på i sommar?

Snart är sommaren här, vilket som alla musikälskare vet innebär högtid för festivaler. Vilken festival skall man då åka på är det nog en del som undrar? Ja, det beror så klart på vad man är intresserad av för typ av musik. För att göra valet om möjligt lite lättare kommer här några tips på festivaler som går av stapeln under sommarmånaderna.

Sweden Rock Festival

Gillar man hårdrock av alla dess slag är hårdrocksfestivalen i Norje utanför Sölvesborg i Blekinge given. Årets Sweden Rock Festival äger rum 3-6 juni och gästas bland annat av storheter som Def Leppard, Mötley Crüe, Judas Priest, Slash och Toto.

Bråvalla

Bråvalla Festival har de två senaste åren varit Sveriges största festival och mycket pekar på att så blir fallet också i år. Till flygfältet utanför Norrköping kommer i år bland andra Robbie Williams, Muse, In Flames, Calvin Harris, Kent och Lars Winnerbäck. Bråvalla går av stapeln 25-27 juni.

Way Out West

För den som inte är så speciellt förtjust i leriga åkrar är Way Out West som går av stapeln i Slottsskogen i Göteborg ett utmärkt alternativ. Förutom musikaliska akter arrangeras även andra kulturevenemang i anslutning till festivalen. Årets festival, som äger rum 13-15 augusti, gästas av bland andra Beck, Pet Shop Boys, Patti Smith och First Aid Kit.